Redactioneel
Herinneringen van een kosterszoon

Anne van der Meiden (Enschede 1929) is vrijzinnig theoloog en communicatiewetenschapper in ruste. Hij vertaalde onder anderen de Bijbel in zijn moederstaal, het Twents. Hij groeide op in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw in een christelijk gereformeerd kostersgezin in Enschede.

Zestig jaar geleden schreef hij herinneringen op aan zijn jeugd als kosterszoon. Enkele daarvan werden rond 1960 gepubliceerd in het weekblad Hervormd Nederland. De herinneringen zijn nu onder het stof vandaan gehaald door dochter Annemike van der Meiden en in een boekje gebundeld: In de kerk geboren - herinneringen van een kosterszoon: 21 verhalen gelardeerd met oude foto’s en informatie.

Uit de verhalen, met veel humor en mensenkennis geschreven, doemt een voor velen onbekende en vrijwel verdwenen wereld op waarin de kerken vol zaten en dominees op een sokkel stonden. Het nuchtere kostersechtpaar dat in het boekje centraal staat had van hoogmoed weinig last en was niet snel geïmponeerd door breed uitgevente vroomheid.

In de kerk geboren van Anne van der Meiden (109 pagina’s, ISBN 9789 463673723) is voor 15 euro te bestellen bij: Libris Venstra, Bol.com, CB boekhandels


 
 
     
  U bent welkom in de Wilhelminakapel aan de Wilhelminaweg 7 - 3603 CR Maarssen

de Wilhelminaweg is het verlengde van de Schippersgracht langs/ achter kasteel Bolenstein