Agenda 2018

23 maart: Trio Sorelli speelt in de Wilhelminakapel

In de sfeervolle kapel speelt op vrijdag 23 maart Trio Sorelli. Dit is een strijktrio gevormd door zussen, Lily (altviool), Heleen (viool) en Dora (cello). Hun repertoire omvat klassieke en salonmuziek.

Het trio krijgt regelmatig les van een professionele musici en heeft al vijf keer deelgenomen aan Zomercursus Woudschoten, een kamermuziekcursus voor jongeren. Alle drie de zussen spelen in de studentenorkesten Collegium Musicum en Sempre Crescendo in Leiden. Lily is 21 jaar oud en de oudste zus. Ze speelt sinds haar elfde altviool. Heleen is 20 jaar oud en de middelste zus. Ze speelt al sinds haar zevende viool. Dora is 18 jaar oud en is de jongste. Ze speelt al sinds haar zevende cello. Trio Sorelli heeft al meerdere keren de basis gevormd voor uitgebreidere ensembles, zoals een hobokwartet, een strijkkwartet en een strijkkwintet. De drie zussen hebben ook kamermuziekervaring buiten het trio om.
In de Wilhelminakapel spelen zij de werken van: Beethoven, Johann Strauss junior, Mozart, Schubert, Haydn, Fauré, J.S. Bach en J. Martini. De dames geven bij elk stuk een  toelichting.

Datum: 23 maart
Aanvang: 20.00 uur, zaal op van vanaf 19.30 uur
Toegang: 7.50 euro, voor leden 5.00 euro

 
     
  U bent welkom in de Wilhelminakapel aan de Wilhelminaweg 7 - 3603 CR Maarssen

de Wilhelminaweg is het verlengde van de Schippersgracht langs/ achter kasteel Bolenstein